EN FANTASTISK OPLEVELSE OG VENNER FOR LIVET...
EN FANTASTISK OPLEVELSE OG VENNER FOR LIVET...

BLI RUNDRESELEDARE

Rundreseledarskolan i Thailand 2018

Datum:

  • Grundutbildningen: 5 juli till 30 juli 

  • Tilläggskurs: 30 juli till 13 augusti

Målinriktad rundreseledarutbildning till rundresor i Thailand i samarbete med skandinaviska researrangörer.

Hundratals upplevelser, ett målinriktat utbildningsförlopp som inte finns någon annanstans i Skandinavien, ett internationellt diplom och en unik jobbgaranti hos en av våra många partners i resebranschen! Service & Co. har skapat en ny och annorlunda utbildning för unga människor som vill lära sig något, och som vill ge sig ut i världen tillsammans med andra ungdomar. Reseledarskolan i Thailand är för dig som antingen har en dröm om ett jobb som rundreseledare eftersom att du älskar exotiska länder och har ett intresse för fjärran kulturer, eller för dig som helt enkelt vill ha din reseledarutbildning i Asien.

Utveckling från början till slut

Utbildningen på Service & Co.s rundreseledarskola skiljer sig en del från guidekolan i Spanien. Det är ett begränsat antal deltagare, där fokus ligger på de individuella uppdragen som du som blivande rundreseledare ska kunna hantera. Utbildningens struktur ger dig möjlighet att lära dig teorin bakom jobbet innan du får chansen att testa dig själv med din egen rundresa. Det är uppbyggt så att du ska kunna utveckla dig från början till slut samtidigt som du utforskar Thailand med de bästa rundreseinstruktörer som finns - dina lärare.

Norr, väst...öst är bäst

I Asien finns några av de allra största resemålen under vintertid för skandinaviska gäster. Här finns hela paketet; kritvita stränder och de klaraste blå vatten samt en befolkning som alltid möter dig med ett leende och dessutom är ytterst hjälpsamma. Här finns exotiska maträtter som doftar av en söt blandning av citrongräs och curry, munkar som med knäppta händer bugar när ni möts och gyllene buddha­statyetter som inbjuder dig till att tänka att ett stillsamt liv leder till en bättre eftervärld. Här finns destinationer med stora orörda nationalparker i där elefanter lever sida vid sida med den etniska minoritetsbefolkningen, och där höga berg skapar de fantastiska kulisserna till ditt livs äventyr. Historian är lång, dramatisk och mystisk! Tron på det övernaturliga är en del av vardagen, storstäderna är som enorma världar i sig och överallt växer kontrasterna snabbt fram. Det är inte konstigt att de flesta rundresorna går till de Asiatiska länderna, och därför kan vi inte heller hitta ett mer passande plats att ha vår utbildning på.

 

Rundreseledare på din egen rundresa

Efter 18 dagars guideskola i Chiang Mai i Thailand, där du lär dig de basala reseledarkunskaperna, reser du iväg för den första delen av rundresan. Här får du uppleva hur en rundresa arrangeras och utförs i praktiken. Du reser genom Thailand och besöker städerna Thaton, Bangkok och Kanchanaburi . Här får du de verktygen som du ska använda i utbildningens andra del, där du själv ska vara med och arrangera turen tillsammans med dina kollegor. Det är ”learning by doing” när det är som bäst.

Det är viktigt att understryka att vi i Chiang Mai lär oss mestadels den teoretiska delen av reseledaryrket. Här är två veckor avsatta till att gå igenom allt man kan ha nytta av att veta som rundreseledare, men också som helt vanligt charterguide.

När vi efter två veckor i Chaing Mai drar igång med rundresan så gäller det att ha upplevelseglasögonen på. Här ska det finnas tid för att reflektera och till att njuta av de spännande landet och de upplevelser som vi bjuds på. Förvänta dig alltså inte samma undervisningstempo som under dina två veckor i Chaing Mai.

Med det sagt så har vi naturligtvis ett schema att följa även här, så ställ in dig på långa dagar.

 

Möjligheterna är dina

Vi avslutar rundresan i Thailand, där den sista veckan leder fram till jobbet som rundreseledare. Efter hemkomsten kallas alla våra elever till vårt jobbcenter där vi pratar om dina möjligheter i branschen och dina önskemål. Våra rundreseelever står högt i kurs i branschen, och efter den senaste utbildningen var alla kvalificerade elever ute på spännande jobb redan 3 veckor efter utbildningens slut.

”Först och främst, så är det med att gå på reseledarskola en av de mest fantastiska och vidunderliga upplevelser. När man dessutom får ha denna upplevelse på andra sidan jorden så är det inte mindre lockande.

 

Fakta om rundresor och rundreseledare

  • En rundresa är en utflykt som varar ganska länge, upp till ett par veckor, där gästerna får se ett främmande land på mycket nära håll. Gästerna förväntar sig därför att rundreseledaren kan mer om resmålet än vad de själva kan.
  • Rundreseledaren guidar gästerna runt och visar olika attraktioner och de mest intressanta ställena, också de mindre kända områdena som gästerna själva inte hade hittat. I Asien finns det dock många ställen där BARA lokalguider får anlitas.
  • Rundreseledaren ska självständigt kunna leda sin grupp runt, naturligtvis med hjälp av lokalguider och lokalbor. Detta ställer stora krav på reseledarens personlighet.
  • Rundreseledaren har gästerna tätt inpå sig hela tiden och det är viktigt att leva upp till deras förväntningar. Man ska vara social samtidigt som man njuter av sitt eget sällskap. Därutöver är det en stor mängd information som med entusiasm skall förmedlas till gästerna.
  • Rundreseledaren ska vara ansvarsfull och tycka om att fatta beslut. På rundresor uppstår det situationer där man snabbt måste kunna hitta lösningar på problem och det är nödvändigt att kunna agera snabbt.

Beställ din reseledarutbildning HÄR